SISTEME SI ECHIPAMENTE PROFESIONALE
PENTRU FILTRAREA TRATAREA POTABILIZAREA
DEDURIZAREA SI STERILIZAREA APEI


Bine ati venit la

IQ WATER ROMANIA

INFORMATII UTILE DESPRE APA

Foloseste un filtru sau vei fi tu un filtru ! - campanie de informare initiata de specialistii

IQ WATER Romania


Fie ca, este apa din reteaua de apa publica - apa menajera si NU potabila (preluata din rauri sau alte surse de suprafata puternic contaminate) sau din foraj, apa trebuie adusa la parametrii de potabilitate, la parametrii necesari proceselor tehnologice si echipamentelor care folosesc apa, sau retetelor de preparare ale produselor pe care le fabricati.


Luati in considerare urmatorii factori legati de apa imbuteliata:


• Cat costa si cata imi trebuie zilnic ? Raspuns pentru utilizatorii casnici: costa mult si avem nevoie intre 2 si 5 litri pe persoana pe zi (baut, gatit, etc). Pentru utilizatorii industriali nici nu se pune problema.

• Ce calitate are ?

• Este bine filtrata ?

• Au fost eliminate elementele toxice ?

• In procesul de imbuteliere s-au luat toate masurile pentru evitarea contaminarii datorita igienizarii precare a sticlelor sau conductelor care duc la masina ?

• Este sigura din punct de vedere bacteriologic ?

• Cand a fost imbuteliata ?

• Cat a stat in depozitul producatorului ?

• Cat a stat in depozitul distribuitorului ?

• Cat a stat in raftul magazinului in soare si caldura ?

• Cum a rezolvat problema pastrarii calitatii in timp ?

• Dar mai ales de ce are termen de garantie ?



Ce putem face?


Folosim apa ca atare indiferent de sursa - nerecomandabil indiferent de utilizator.


Gradul de incertitudine este foarte mare si coroborat cu “constiinta investitorilor straini sau autohtoni” plus “pregatirea” personalului ce deserveste aceste utilaje, conduce in mod direct la o concluzie logica: o puteti produce acasa la dumneavoastra cu costuri mult mai mici si de o calitate mult mai buna, in plus nu stationeaza prin depozite, ci este facuta in momentul in care aveti nevoie, adica este proaspata.


Va recomandam sa folositi filtre performante de la producatori de renume.


ATENTIE !!! Un filtru foarte ieftin nu rezolva problema, altfel spus sunt bani aruncati pe fereastra, chiar daca sunt putini.


Pentru alegerea corecta a unui filtru pentru apa este nevoie de cunostinte solide in tehnicile de tratare a apei, de aceea contactati-ne.

Apa la sticle PET mai otravitoare decat cea de la robinet

A trecut ceva vreme de cand fiecare dintre noi a renuntat usor usor la consumul apei de la robinet in favoarea apei plate la 5, 2, 1, 0.5 litri.


Ceea ce nu stim insa este ca ceea ce bem din sticla nu este intotdeauna mai bun decat ce bem la robinet. Desi incolora si cu aspect cristalin apa contine microrganisme care se dezvolta in ritm exponential. Ambalajul din plastic al pet-urilor nu poate asigura puritatea microbiologica si doar dupa 3 zile de expunere la razele soarelui, intr-un ml de apa imbuteliata in plastic sunt de pana la 500 ori mai multe bacterii decat in aceeasi cantitate de apa de la robinet. Explicatia este simpla. Deoarece apa de la robinet nu intra in contact cu razele solare, iar temperatura apei este sub 24 grade celsius nu sunt indeplinite conditiile dezvoltarii microbilor si bacteriilor care exista in orice mediu de pe pamant. Nu acelasi lucru se poate spune despre pet-urile din plastic, pe care adesea le gasim depozitate in aer liber si la temperaturi de peste 30 grade in curtile engrosistilor, pentru ca apoi sa ajunga pe mesele noastre. Lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat in urma anlizelor care nu se fac publice, desi legislatia Europeana o cere, in apele imbuteliate se gasesc culturi de Cyptosporidium care sunt responsabile pentru 25% din cazurile de greata, diaree, febra, si care, pentru batrani si copii pot fi fatale.

Dar bacteriile nu sunt singurele probleme. Prin depozitarea apei in recipiente de plastic, datorita temperaturilor mari, straturile superficiale sunt dizolvate la nivel molecular de moleculele de Oxigen printr-un proces de oxidare, rezultand eliberarea a diversi componenti chimici cosiderati daunatori vietii.


Mai jos aveti o lista cu principalii compusi care se gasesc in cantitati nedetectabile la imbutelierea apei, dar care dupa 3 luni depasesc limita maxim normal admisa.


Endrin

Trichloroethane

Lindane

Tetrachlorodibenzodioxin (dioxin)

Methoxychlor

Vydate

Toxaphene

Simazine

Polynuclear aromatic hydrocarbons (PAH)

TP

Polychlorinated bi phenyls (PCB)

Aldicarb

Atrazine

Chlordane

Phthalates

Dalapon

Acrylamide

Diquat

Dibromochloropropane (DBCP)

Endothall

Dichloropropane

Glyphosate

Pentachlorophenol

Carbofuran

Pichloram

Alachlor

Dinoseb

Epichlorohydrin

Ethylene dibromide (EDB)

TolueneDibromomethane

Adipates

Xylene Hexachlorocyclopentadiene


Testul a fost efectuat pe un esantion de 12 sortimente de ape plate si ape minerale, iar rezultatul pozitiv a fost depistat dupa pastrarea apelor in conditii asemanatoare celor din depozitele super-marketuri pe o perioada de 90 zile.


Ca si cand lucrurile nu sunt suficient de grave caldura accelereaza procesul astfel incat o sticla de apa devine nepotabila dupa ce a stat 10 zile la soare cu temperaturi peste 35 grade.


Ce putem face?


• Cea mai buna solutie este sa verificam data imbutelierii si sa nu consumam apa mai veche de 30 zile (perioada maxima in care apa corespunde normelor maxim admise) si sa incalzim apa inainte in cuptorul cu microunde, expunerea la radiatia microundelor pentru minim 15 secunde pentru 1 litru de apa timp in care sunt neutralizate 90% din bacterii.

• Consumati ceaiuri, sau fierbeti apa inainte.

• Depozitati apa in recipiente de sticla !

Ce este osmoza inversa

Fenomenul de osmoza se produce cand doua solutii apoase de concentratii diferite sunt situate in doua celule despartite printr-o membrana semi-permeabila.

In mod natural apa pura difuzeaza prin membrana semi-permeabila din celula cu concentratie mai mica in celula cu concentratie mai mare, avand tendinta de egalizare a concentratiilor in ambele celule si deci, de stabilire a echilibrului.

Pe principiul fenomenului invers celui prezentat anterior, adica prin osmoza inversa, apa pura va trece prin membrana semi-permeabila din solutia concentrata in cea diluata, in final obtinandu-se apa pura.

Acest lucru se va realiza prin aplicarea unei forte asupra coloanei cu solutie concentrata care va invinge presiunea osmotica si va determina trecerea apei in celula cu solutie diluata.

Filtrarea pe principiul osmozei inverse se realizeaza prin intermediul unor module compuse dintr-un vas sub presiune in care se introduc membranele filtrante.

Sistemele cu osmoza inversa pentru uz casnic si semi-industrial se bazeaza pe un proces ce se desfasoara iin mai multe trepte de filtrare a apei pentru a furniza in final o apa de cea mai buna calitate.

"Inamicii microscopici din apa

Circuitul apei in natura conduce la impurificarea acesteia, separat, dar de cele mai multe ori simultan, cu 3 categorii de agenti contaminanti:

Impuritatile mecanice

Impuritatile mecanice sunt vizibile cu ochiul liber sub forma unor suspensii in apa. Rugina din conducte, nisipul sau aluviunile sunt cel mai des prezente ca impuritati mecanice in apa. Prezenta lor in retele duce la deteriorarea garniturilor, obiectelor sanitare, colmateaza instalatiile si creste consumurile de energie.

In plus, prin incarcatura chimica ce o transporta, impuritatile mecanice pot reprezenta un risc major la adresa sanatatii Dvs., precum se poate observa in tabelul alaturat.

Compusii chimici

Compusii chimici dizolvati in apa sunt de cele mai multe ori invizibili si provin din trecerea apei prin atmosfera, sol sau subsol.

In functie de sursa de contaminare, efectele pot fi mai mult sau mai putin grave asupra sanatatii. Datorita circuitului apei in natura, sursa contaminarii poate fi chiar si la mare distanta fata de utilizator. Impactul lor asupra Dvs. este prezentat in tabelul alaturat.

Virusi si bacterii

Virusii si bacteriile prezente in apa pot avea efecte foarte grave asupra sanatatii Dvs. Datorita circuitului apei in natura, sursa contaminarii poate fi chiar si la mare distanta fata de utilizator. Impactul lor asupra Dvs. este prezentat in tabelul alaturat.


Poluarea apelor


Cererea de apa potabila este in crestere continua cat timp populatia globului creste. Din anul 1942 pana in anul 1990 preluarea apei potabile din rauri, lacuri, rezervoare si alte surse a crescut de patru ori.


Apa menajera, apa industriala si produsele chimice folosite in agricultura, cum ar fi ingrasamintele si pesticidele sunt principala cauza a poluarii apelor.


Ingrasamintele chimice cum ar fi fosfatii si nitratii folositi in agricultura sunt varsate in lacuri si rauri. Acestea se combina cu fosfatii si nitratii din apa menajera si maresc viteza de dezvoltare a algelor. Apa poate sa ajunga "sufocanta" din cauza algelor care sunt in descompunere si care epuizeaza oxigenul din ea. Acest proces, numit eutrofizare, poate cauza moartea pestilor si a altor forme de viata acvatice. Inundatiile duc pesticidele toxice si deseurile urbane si industriale in lacuri si rauri.


Eroziunea contribuie si ea la poluarea apelor. Pamantul si namolul duse de apa de pe dealurile defrisate, pamanturile arate sau de pe terenurile de constructie pot sa blocheze cursul apelor si sa omoare vegetatia acvatica. Chiar si cantitati mici de namol pot sa elimine unele specii de pesti. De exemplu, cand defrisarile indeparteaza invelisul de plante al versantilor dealurilor, ploaia poate sa duca pamant si namol in rauri, acoperind pietrisul din albia unui rau unde pastravii sau somonii isi depun icrele.



Poluarea solului


Solul este un amestec de materie din plante, minerale si animale care se formeaza intr-un proces foarte lung, poate dura mii de ani. Solul este necesar pentru cresterea majoritatii plantelor si esential pentru toata productia agricola. Poluarea solului este acumularea de compusi chimici toxici, saruri, patogeni (organisme care provoaca boli), sau materiale radioactive, metale grele care pot afecta viata plantelor si animalelor.


Metodele irationale de administrare a solului au degradat serios calitatea lui, au cauzat poluarea lui si au accelerat eroziunea. Tratarea solului cu ingrasaminte chimice, pesticide si fungicide omoara organisme utile cum ar fi unele bacterii, fungi si alte microorganisme. De exemplu, fermierii care cultivau capsuni in Spania au dezinfectat solul cu bromura de metil pentru a ucide organismele care ar fi putut afecta capsunii. Acest proces omoara fara discriminare chiar si organismele benefice si lasa solul steril si dependent de ingrasaminte pentru a suporta cresterea plantelor. In consecinta, se folosesc tot mai multe ingrasaminte, ceea ce duce la poluarea raurilor si lacurilor in perioadele cu inundatii.


Intoxicatia acuta cu nitriti


Intoxicatia cu nitriti, cunoscuta sub denumirea de intoxicatie cu apa de put, cianoza infantila sau methemoglobinemie infantila cianotica, este produsa de excesul nitritilor din apa de baut sau alimentatie. Nitritii ajung in apa prin fertilizarea terenurilor agricole cu ingrasaminte naturale (gunoi de grajd) sau ingrasaminte azotoase sintetice.


Preambul


Pornind de la faptul ca lucrez in mediul rural si numarul cazurilor de copii intoxicati cu nitriti este crescut, ne-am gandit la un studiu care sa evidentieze aceasta situatie. Acest studiu a fost prezentat la doua conferinte despre mediul inconjurator ce s-au tinut la Modra, in Slovacia, in noiembrie 2007 si la Visegrád, in Ungaria, in ianuarie 2008. A fost trimis si la primul Congres Virtual de Medicina de Familie, desfasurat pe internet, fiind selectat pentru a fi prezentat participantilor, reprezentand, astfel, Romania.


Ce sunt nitratii?


Nitrogenul sau azotul este un element foarte important ce se gaseste in mediul

inconjurator, alaturi de oxigen, carbon si hidrogen. Azotul poate fi gasit oriunde: in aer, apa, sol, plante, alimente, corpul uman, chimicale etc. Azotul nu se gaseste numai sub forma simpla de element chimic, ci mai ales sub forma de amoniac (NH), ion de amoniu (NH+), sub forma de agenti chimici sau fertilizatori. Amoniacul (NH) si ionul de amoniu (NH+), in prezenta oxigenului din apa sunt transformati in nitriti (NOˉ) de bacteriile nitrosomonas, iar nitritii sunt transformati in nitrati (NOˉ) de nitrobacter tot in prezenta oxigenului din apa.


Sursele de nitriti/nitrati provin din: apa, vegetale, lapte si produsele lactate, carnea si produsele din carne, precum si din tot felul de aditivi alimentari cunoscuti sub numele generic de “E”-uri, cum ar fi E249, E250, E251, E252 etc. In conditiile din tara noastra, in special in mediul rural, unde s-a practicat o agricultura intensiva in perioada de dinainte de 1989, cu cantitati mari de ingrasaminte artificiale pe baza de azot, pentru a creste productiile la hectar, dar si acum, cand in majoritatea gospodariilor taranilor se gasesc animale cum ar fi o vaca, un cal, un porc, cateva oi etc., de pe urma carora se aduna dejectiile foarte bogate in substante azotate si sunt depozitate in curte, prin spalare (levigare), substantele azotate trec in sol, ajung in panza freatica, iar de aici in fantanile din care se aprovizioneaza populatia pentru consumul de apa casnica.


Cum actioneaza aceste toxine?


Transformarile suferite in urma interactionarii oxigenului din apa cu compusii azotati, in prezenta diferitelor tipuri de bacterii, duc la aparitia acestor toxine care, odata ajunse in corpul uman, actioneaza ca niste “oxidanti”. Cea mai importanta si daunatoare, in acelasi timp, este interactiunea dintre acesti oxidanti si hemoglobina din sange, rezultand methemoglobina (metHb). Methemoglobina nu poate utiliza (lega) oxigenul pentru a-l transporta in organism, acolo unde este necesar.


Eritrocitele normale sunt dotate cu un mecanism reductiv prin care reusesc sa transforme metHb nefolositoare in hemoglobina functionala. Acest mecanism important al capacitatii reductive rezida din existenta, sub forma solubila, a nicotinamid adenin dinucleotid cytocrom b5 reductazei.


Globulele rosii contin 4 lanturi de hemoglobina. Fiecare molecula de hemoglobina este compusa din 4 lanturi polipeptidice asociate cu 4 grupuri hemice. Grupul hemic contine o molecula de fier, in forma redusa sau forma feroasa (Fe+). In aceasta forma, fierul se poate combina cu oxigenul, prin punerea in comun a unui electron, formand oxihemoglobina. MetHb blocheaza electronul care este necesar pentru formarea unei legaturi cu oxigenul si, astfel, devine incapabila sa transporte oxigenul. Avand in vedere faptul ca globulele rosii sunt expuse in mod continuu stresului diferitilor oxidanti, sangele normal contine o cantitate de aproximativ 1% de metHb.


Care sunt mecanismele de mentinere a nivelului scazut de MetHb?


Acest nivel scazut de 1% metHb este mentinut prin doua mecanisme importante:


1. calea suntului hexozo-monofosfat de la nivelul eritrocitelor, prin care agentii oxidanti sunt redusi de glutation inainte de a se forma metHb;


2. al doilea si cel mai important mecanism ce actioneaza impotriva formarii metHb utilizeaza un sistem de 2 enzime: diaforaza I si diaforaza II. Aceste doua sisteme enzimatice necesita prezenta nicotinamid adenin dinucleotidei si nicotinamid adenin dinucleotid fosfatului, ce reduc metHb in starea de compus feros, capabil sa transporte oxigenul.


Expunerea la agentii oxidanti


Cea mai comuna cauza de aparitie a metHb in organism este ingestia de agenti oxidanti sau expunerea tegumentelor sau mucoaselor la agentii oxidanti. Unii din acesti agenti oxideaza direct Hb, formand metHb. Altii duc la formarea metHb prin mijloace indirecte, reducand oxigenul liber in radicali liberi de oxigen (Oˉ), care, la randul lor, oxideaza hemoglobina in metHb. Totusi, cele mai mari cantitati de metHb apar atunci cand cantitati mari de nitriti/nitrati contamineaza apa potabila din sursele utilizate de populatie.

Methemoglobinemia si copiii mici (6 luni)


MetHb a fost raportata la copiii mici (sugari) care dezvolta acidoza metabolica in timpul episoadelor de diaree si deshidratare. Acesti copii devin susceptibili la aceasta complicatie datorita cantitatii reduse de acid gastric produsa de stomacul lor, a unor cantitati mari de bacterii reducatoare de nitriti si oxidarii Hb fetale cu relativa usurinta. Sugarii au niveluri scazute de cytocrom b5 reductaza in componenta eritrocitelor, iar pH-ul intestinal crescut poate promova cresterea bacteriilor gramnegative in organism, favorizand convertirea nitratilor alimentari in nitriti.


De asemenea, metHb a fost raportata in diareea indusa de hipersensibilitatea la proteinele din laptele de vaca administrat copiilor in cadrul alimentatiei artificiale.


Care sunt semnele clinice?


Methemoglobinemia poate fi acuta sau cronica. Asa cum am prezentat mai sus, nivelul fiziologic al metHb in sange poate fi intre 0 si 2%. La concentratii sangvine cuprinse intre 3 si 15% apare o usoara modificare a coloratiei tegumentare cum ar fi: paloarea, tenta cenusie sau albastra.


La fractiuni de 15-20%, pacientul poate fi relativ asimptomatic, dar cianoza este prezenta frecvent. La fractiuni de 25-50% apar urmatoarele semne si simptome: cefalee, dispnee, fotofobie, slabiciune, stare confuzionala, palpitatii, dureri precordiale. La fractiuni de 50-70% poate sa apara statusul alterarii mintale sau delirul. Toate aceste semne si simptome depind de rapiditatea cu care se formeaza metHb in organism. Multi pacienti cu methemoglobinemie cronica sunt asimptomatici. Pacientii expusi la diferite medicamente sau toxine care produc rapid aceleasi valori de metHb ca la pacientii cronici, pot prezenta o simptomatologie severa.


Sugarii cu methemoglobinemie reactioneaza foarte bine la administrarea de oxigen suplimentar. La cei cu methemoglobinemie congenitala, cianoza apare imediat dupa nastere. Dispneea, varsaturile si tahicardia apar la niveluri de metHb de 30% sau peste aceste valori. Letargia, stuporul si deteriorarea starii de constienta apar la niveluri de metHb apropiate de 55%. Nivelurile mai mari pot cauza aritmii cardiace si insuficienta circulatorie.


Cum facem un diagnostic diferential?


Cianoza, fiind semnul principal care apare la un copil intoxicat cu nitriti, trebuie sa facem diagnosticul diferential cu alte afectiuni cianogene. Cele mai importante sunt afectiunile cardiace congenitale cianogene, in mod special cele care prezinta sunturi dreapta-stanga. Acesti copii reactioneaza slab la administrarea suplimentara de oxigen, prezentand o presiune partiala a oxigenului si o saturatie a oxigenului calculata, scazute. Copiii cu methemoglobinemie prezinta o presiune partiala a oxigenului crescuta si o saturatie a oxigenului calculata normala, chiar daca este prezenta cianoza.


Cum punem un diagnostic de certitudine?


Nu avem mereu la dispozitie un laborator dotat, asa ca simpla recoltare intr-o eprubeta a unei probe de sange si compararea cu o proba martor ne poate edifica asupra unui diagnostic pozitiv. Probele de sange cu concentratii mari de metHb apar de culoarea ciocolatei.


Un alt criteriu de certitudine este acela ca in cazul pacientilor cu metHb presiunea partiala a oxigenului este la niveluri normale chiar daca este prezenta metHb in sange.

Valorile saturatiei in oxigen, masurate cu un puls oximetru, sunt fals crescute. O radiografie toracica poate fi de folos in excluderea unei afectiuni pulmonare sau cardiace. Daca este necesar, se poate efectua o ecocardiografie pentru a determina prezenta unei afectiuni cardiace congenitale cu sunt dreapta-stanga.


Care sunt optiunile de tratament?


In cazul unor concentratii de metHb de pana la 30%, este necesara administrarea intravenoasa a unei solutii de 1% albastru de metilen, in doza de 1-2 mg/kgc, timp de 5 minute, ce poate fi repetata la interval de o ora, daca este necesar. Albastrul de metilen este, el insusi, un oxidant la concentratii mai mari de 7 mg/kgc si, de aceea, poate produce aparitia de cantitati crescute de metHb la pacientii susceptibili; iata de ce trebuie sa fim precauti in administrarea acestei terapii.


Albastrul de metilen este contraindicat la pacientii cu deficiente de G6PD pentru ca poate provoaca hemoliza severa.


Acidul ascorbic este un antioxidant care se poate administra, de asemenea, la pacientii cu concentratii de metHb de peste 30%. Administrarea acidului ascorbic (200-500 mg) pe cale orala s-a dovedit a fi doar partial eficienta fara o terapie asociata cu albastrul de metilen si oxigenare suplimentara. Terapia cu acid ascorbic prezinta un risc potential pentru aparitia calculilor renali si a hiperoxaluriei.


In ce a constat studiul propriu-zis?


Au fost testate (s-au recoltat probe de apa) 15 fantani din zona comunei Nicseni, judetul Botosani, fantani la care au fost analizati urmatorii parametri: nivelul nitritilor, al nitratilor si al bacililor coliformi. Pentru indicatorii alesi s-au luat drept reper valorile normale reprezentate de: 0,50 mg/l la nitriti; 50 mg/l la nitrati; 0/100 cm³ apa la bacterii. Rezultatele analizelor au evidentiat ca nivelul nitritilor a oscilat intre 0,001 si 0,144 mg/l. In cazul nitratilor, in 12 cazuri valorile au fost de 150 mg/l, in 2 cazuri valorile au fost intre 63 si 92 mg/l si numai intr-un singur caz valorile au fost normale - 38 mg/l!


Bacteriile coliforme au avut, in toate cazurile, valori de peste 16/100 cm³ apa! Pentru analiza am selectat sase cazuri, 3 baieti si 3 fetite, cu varste cuprinse intre 3 si 10 saptamani, dintr-un total de 25 de cazuri. Perioada analizata a cuprins primele opt luni ale anului 2007. Toate cazurile au fost trimise catre spitalul de pediatrie. Exceptand un singur caz, restul au fost tratati in sectia de terapie intensiva. Diagnosticul de baza a fost intoxicatia acuta cu nitriti asociata cu cianoza si/sau pneumonie, si/sau diaree, si/ sau sindrom de deshidratare. Analizele de laborator au indicat valori ale metHb cuprinse intre 8,6% si 46,6%, in patru cazuri; un caz cu valori de 2% si un caz, din cele sase analizate, cu o valoare a metHb de 75% (!). MetHb a fost asociata si cu anemie.


Ce trebuie sa facem practic?


In practica noastra, recomandam mamelor care au sugari, dar si copii mici sa nu foloseasca apa de fantana pentru prepararea ceaiului, a laptelui praf sau a oricaror alimente si sa-si procure apa plata. Sa hraneasca sugarii la san cat mai mult posibil si sa evite laptele de vaca. Cand avem un caz de intoxicatie acuta cu nitriti, administram ½ fiola de acid ascorbic per os inainte de a apela 112.


Autor:
Dr. Paul SERBAN - medic primar MG/MF, comuna Nicseni, judetul Botosani.


CONCLUZII


Intoxicatiile acute cu nitriti sunt frecvente.

Sursa o reprezinta apa de fantana si alimentele.

Cianoza este primul semn pe care il observam.

Prezenta metHb in sange este principala cauza a simptomatologiei.

Putem inlatura aparitia cazurilor prin educarea mamelor privind hranirea sugarilor.

Administrarea de acid ascorbic si apelarea serviciului 112 atunci cand apare, totusi, un caz.


In loc de incheiere, sa iubim copii, pentru ca ei sunt binecuvantarea vietii noastre!


Produse
Portofoliu
Acasa
Servicii
Despre apa
Contact

Copyright © IQ Water Romania 2009 - 2010

Powered by SHEN MEDIA