SISTEME SI ECHIPAMENTE PROFESIONALE
PENTRU FILTRAREA TRATAREA POTABILIZAREA
DEDURIZAREA SI STERILIZAREA APEI


Bine ati venit la

IQ WATER ROMANIA

SISTEMUL DE TRATARE SI POTABILIZARE APA PENTRU INDUSTRIA ALIMENTARA PURELIFE 2.19

PRODUSE

1. SISTEME SI ECHIPAMENTE
CASNICE
2. SISTEME SI ECHIPAMENTE DE
TRATARE SI POTABILIZARE A
APEI PENTRU INDUSTRIA
ALIMENTARA

- Sisteme complete de tratare si potabilizare apa :

Sistemul de tratare si potabilizare
a apei pentru industria
alimentara PURELIFE© 2.19
Sistemul de tratare si potabilizare
a apei pentru industria
alimentara PURELIFE© 3.19

- Dozatoare :

Dozator TOP OFFICE

PRET - 6510 lei

Sistemul de tratare si potabilizare a apei pentru industria alimentara PURELIFE 2.19 este conceput pentru aplicatii in domeniul alimentar, dar si in domeniile medical, rezidential, in special pentru producerea unei ape potabile, curata, ca de izvor!

Apa de retea sau chiar cea din sursa proprie* (put forat, fantana etc.) este adusa astfel la parametrii de potabilitate.


Nota: * in ambele cazuri se impune analiza apei inainte de achizitionarea PURELIFE 2.19.


ETAPE DE FILTRARE // TRATARE A APEI PENTRU SISTEMUL PURELIFE 2.19


1. FILTRARE MECANICA (1 MICRON)
Cartusul filtrant este confectionat din polipropilena expandata; este rezistent la substante chimice si colonii bacteriene. Datorita constructiei multistrat de porozitati / densitati diferite, cea mai fina spre interior si cea mai mare spre exterior, are o capacitate de retinere de 3-8 ori mai mare decat cele din fibra infasurata. Cartusul lucreaza ca un filtru de adancime, retinand sedimentele in porii din tot volumul sau. Elimina solide in suspensie: nisip, namol, rugina, polen si alte sedimente de dimensiuni chiar si mai mici de 1 micron. Pe masura ce se incarca cu sedimente, dimensiunile porilor se micsoreaza si astfel sedimente cu dimensiuni mai reduse sunt oprite.


2. TRATARE - DEZINFECTARE CU CARBUNE ACTIVAT GRANULAR (GAC)
Carbunele granular activat este folosit la eliminarea gustului, mirosului si a substantelor organice dizolvate prezente in sursele de apa municipale si industriale. Fabricat din carbune bitumios atent selectionat, de densitate ridicata, rezistent la transport si la alte operatii mecanice. Procesul de activare al carbunelui este atent supravegheat pentru a rezulta un produs cu dimensiunea porilor adecvata atat pentru retinerea moleculelor mai mari cat si pentru retinerea moleculelor mai mici de substante organice. Pentru a obtine o eficienta optima a carbunelui activat in procesul de adsorbtie este recomandat sa avem o suprafata mare de contact in volum cat mai mic. Acest lucru este necesar datorita faptului ca raportul de adsorbtie este direct proportional cu cantitatea adsorbita pe mediul filtrant. Carbunele granular activat are o suprafata de 850 m2/gram. De aici rezulta si eficienta ridicata si economii importante. Carbunele granular activat este recomandat ca etapa de pre-tratare pentru sistemele de sterilizare, cat si pentru eliminarea impuritatilopr prezente in apa.


3. DEDURIZARE
De ce avem nevoie de apa dedurizata ? Pentru a elimina depunerile de calcar pe elementele de incalzire, obiecte sanitare, aparate electrocasnice, imbracaminte sau cel mai grav, in corpul uman (pietrele la rinichi).
Depunerile de calcar (CaCO3) constituie un izolator termic foarte bun. Datorita lor, transferul termic intre apa si elementul de incalzire este mult diminuat si astfel cu aceeasi cantitate de energie electrica sau gaze avem din ce in ce mai putina caldura si/sau apa calda. In contact cu detergentii apa dura formeaza asa numitul "soap curd", un precipitat galbui care se depune pe rufe, se fixeaza pe piele si in straturile tesaturii si de aceea mainile "scartaie" cand le clatim iar rufele sunt galbene si aspre. Apa dura contine un procent ridicat de saruri de calciu si de magneziu. Apa dura nu este potabila, are un gust neplacut si nu fierbe bine legumele, dar prin dedurizare aceste probleme sunt inlaturare definitiv. Elementele chimice din apa dura se depun in organismul uman sub forma de pietre la rinichi – acestea sunt rezultatul cristalizarii sarurilor prezente in urina. Se pot forma in rinichi, in uretera (canalul ce leaga rinichiul de vezica urinara), in vezica sau in ureter (canalul ce leaga vezica de meatul urinar). Calculii contin frecvent fosfat, carbonat, oxalat de calciu si uneori fosfat amoniaco-magnezian, cum e cazul calculilor coraliformi ce apar in legatura cu o infectie urinara. Uneori contin acid uric, cistina (rar) sau o alta substanta medicamentoasa. Calculii renali pot fi eliminati spontan pe cai naturale, cu conditia ca diametrul lor sa nu depaseasca 8 -10 mm.


4. STERILIZARE
Sterilizatoarele cu lampi UV sunt special construite pentru a elimina/reduce din apa bacteriile, virusii, algele si fungii, prin iradierea apei cu raze ultraviolete. Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic, fara folosirea de substante chimice, deci in mod natural, fara a genera reziduuri.3. APARATURA SI ECHIPAMENTE
DE TRATARE SI STERILIZARE A
APEI PENTRU DOMENIUL
MEDICAL, FARMACEUTIC SI
CHIRURGICAL
SISTEME SI ECHIPAMENTE
INDUSTRIALE

AVANTAJE – BENEFICII


PURELIFE 2.19 elimina si reduce:

▪ nisip ▪ namol ▪ rugina ▪ polen ▪ duritate ▪ clor liber ▪ trihalometani (THMs - cloroform) ▪ pesticide ▪ hidrocarburi aromatice polinucleare (PNAs) ▪ bifenoli policlorinati (PCBs) ▪ substante organice volatile (VOCs) ▪ bacterii ▪ virusi ▪ alge ▪ fungii ▪ germeni ▪ spori


ATENTIE! Depunerea unui strat interior pe peretii conductelor de apa de numai 1 mm de calcar CRESTE CONSUMUL CU 11 %


Depuneri - Cresterea costurilor

1,6 mm - 15%

3,2 mm - 25%

6,4 mm - 39%

9,6 mm - 55%

12,7 mm - 70%


Produse
Portofoliu
Acasa
Servicii
Despre apa
Contact

Copyright © IQ Water Romania 2009 - 2010

Powered by SHEN MEDIA